System Administrator

Ziua Națională a Culturii, spectacol extraordinar cu public numeros

Ziua Națională a Culturii a fost marcată și la Zalău, Primăria Municipiului Zalău prin Casa Municipală de Cultură Zalău organizând o serie de activități. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a trei zile, în baza unor parteneriate, cu licee din municipiul Zalău, parteneriate care au în vedere descoperirea, promovarea și implicarea tinerilor în acte culturale de calitate. Elevii și-au etalat talentul prin momente muzicale instrumentale din creația compozitorilor români, romanțe pe versuri din creația poetului Mihai Eminescu, precum și momente de recitare din creația eminesciană sau alți scriitori români care și-au dedicat operele poetului Mihai Eminescu.

Spectacolul a avut loc în Sala Transilvania și a strâns în sala, în toate cele trei zile, aproape 600 de persoane, public care s-a arătat extrem de mulțumit de aceste activități menite să-l elogieze pe marele poet Mihai Eminescu .

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a Culturii au debutat miercuri, 12 ianuarie , de ora 17:00 cu o ,,Serată muzicală dedicată Zilei Culturii”. Pe scena Clădirii Transilvaniei au urcat elevi ai Liceului de Artă ,,Ioan Sima” și orchestra și soliștii Ansamblului Artisitc Profesionist ,,Porolissum”.

Joi, spectacolul a fost susținut de elevii Liceului cu program Sportiv Avram Iancu ” și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”.

De asemenea și elevii Liceului Pedagogic ,,Gheorghe Șincai” acompaniați de soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum” au pregătit un program special dedicat Zilei Naționale a Culturii.

Vineri, 14 ianuarie, în ultima zi de spectacole, Mihai Eminescu a fost elogiat de elevi ai Colegiului Național Silvania Zalău și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”. Ziua a continuat cu un program susținut de elevi ai Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilaria și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Close Search Window