System Administrator

Cetățenii pot semnala prezența pe domeniul public a vehiculelor fără stăpân sau abandonate

În această perioadă, Poliția Locală Zalău, împreună cu inspectorii din cadrul Direcției Corp Control desfășoară acțiuni de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Zalău, respectiv acțiuni de identificare a proprietarilor acestor vehicule, efectuând demersuri pentru eliberarea domeniului public.

Cetățenii care dețin astfel de vehicule sunt rugați să le ridice de pe domeniul public, în caz contrar, Poliția Locală, respectiv inspectorii din cadrul Direcției Corp Control vor fi nevoiți să ia măsuri de sancționare, cuantumul amenzilor fiind cuprins între 1.000 și 2.000 lei.

De asemenea, persoanele care au cunoștință de astfel de situații sunt rugate să apeleze dispeceratul Politiei Locale, la orice oră, la numărul de telefon 0260610178 sau 0734777801 sau să transmită un e-mail pe adresa politialocalazalau@gmail.com.

Această acțiune se face în baza prevederilor Legii 155/2010, Legea Poliției Locale, art. 7, lit. 1, respectiv în baza prevederilor Legii nr. 421/2002 din 27 iunie 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

În acest sens:

     a) vehicul fără stăpân - vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;

     b) vehicul abandonat - vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Close Search Window